Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Στις Σκουριές το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Έξω από τις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές της Χαλκιδικής βρέθηκαν σήμερα οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρώντας στη συνέχιση της καταστροφής. Ξεκινώντας από τα Φανάρια της Ιερισσού και τον Κόμβο της Μεγάλης Παναγίας οι κάτοικοι της περιοχής που αντιδρούν στην εξόρυξη βρέθηκαν έξω από το open pit ενώ εντός των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στόχος της τελευταίας κινητοποίησης για το 2015
 






με σύνθημα "εξω οι χρυσοθήρες απ΄τη Χαλκιδική. Τίποτα δεν έχει τελειώσει Αποχαρακτηρισμός Τώρα!" από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης όπως λένε να δει όλος ο κόσμος ότι η καταστροφή συνεχίζεται.


Όπως παρατήρησαν οι συγκεντρωμένοι σήμερα δεν δουλεύουν στο χώρο εργαζόμενοι και τα μηχανήματα δεν λειτουργούν γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα και οι κάτοικοι της περιοχής λένε πως "δεν είναι τυχαίο".

Υπενθυμίζεται πως οι εργασίες ξεκίνησαν μετά την προκλητική απόφαση που εξέδωσε στις αρχές Οκτωβρίου το ΣτΕ αναστέλλοντας την απόφαση Σκουρλέτη για την διακοπή εργασιών στις Σκουριές δημιουργώντας οιωνεί δεδικασμένο
Συγκεκριμένα πρόκειται για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτη για την προσωρινή διακοπή των εργασιών στις Σκουριές που αποφάσισε το τμήμα αναστολών του ΣτΕ με την υπ’ αρ. 299/2015 απόφασή του μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κύριας προσφυγής της Ελλνηικός Χρυσός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου